jak dla mnie najsensowniejszą alternatywą jest teraz Mazda 3 , bo po liftingu prezentuje się naprawdę nieźle. Jak na kompakt to ma sporo miejsca z przodu, ale z ważniejszych rzeczy – silniki mają odpowiednią moc i nie muszą się wysilać na turbodoładowaniu. Z tego co widzę po testach, to spalanie przy tym jest na co najmniej zadowalającym poziomie (nie będę tu rzucał liczbami, zainteresowani na pewno znajdą te dane), więc w sumie wszystko, co w segmencie C najważniejsze, tutaj jest. Ja bym brał, ale muszę jeszcze poczekać ze dwa lata
Zakup Octawii III jakieś alternatywy ?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez juarjak dla mnie najsensowniejszą alternatywą jest teraz Mazda 3 , bo po liftingu prezentuje się naprawdę nieźle. Jak na kompakt to ma sporo miejsca z przodu, ale z ważniejszych rzeczy – silniki mają odpowiednią moc i nie muszą się wysilać na turbodoładowaniu. Z tego co widzę po testach, to spalanie przy tym jest na co najmniej zadowalającym poziomie (nie będę tu rzucał liczbami, zainteresowani na pewno znajdą te dane), więc w sumie wszystko, co w segmencie C najważniejsze, tutaj jest. Ja bym brał, ale muszę jeszcze poczekać ze dwa lata
Musisz sie tylko przygotowac na to , ze nie dostaniesz na to auto zadnego rabatu- przykladowo trojka z dwulitrowym silnikiem 120 konnym w sredniej wersji wyposazenia 74000 i ani grosza rabatu od cennika- nawet za wyprzedaz 2013.
Nawet opon zimowych nie dostaniesz.
Za 74 tysie naprawde jest kilka innych fajniejszych aut do wyjecia i to nawet smiem twierdzic, ze lase wyzej niz kompakt.
Chyba, ze trojka wybitnie Ci sie podoba i wydasz tyle bez wzgledu na wszystko to OK
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukrysPanowie to tylko moje zdanie: do 60tys to tylko skoda Octavia 3
do 75 tyś Passat 1,4 tsi. A do 85tyś Citroen C5:P
Na otomoto są oferty na nowe , 2013r. Mondeo 1.6t 160km z metalikiem, cd+bluetooth, alarmem, dywanikami, podgrzewaną przednią szybą, alufelgi 16, skórzana kierownica, ledy dzienne itd itp za 74.900zlPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez juarjak dla mnie najsensowniejszą alternatywą jest teraz Mazda 3 , bo po liftingu prezentuje się naprawdę nieźle.
A te silniki sa naprawde super chrzanic ten caly downzing
znajomy ma Mazde 6 2.0 165 zrobil narazie 7kkm sr spalanie 7.2 przy spokojnej jezdzie w granicach 80 km/h spalanie wynosi 4.2!
A normalna trasa z predkosciami 120-130 6.3-6.5 jak dla mnie to jest alternatywa i to wielka dla Superba ze o O3 nie wspomne :wink:Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
Komentarz
-
-
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Ciekawie w Mazdzie ten automat dziala. Najpierw zaswieca sie ikonka wyzszego biegu, a za pol sekundy obrotomierz zjezdza w dol i zaczyna ciagnac na tym biegu.
Przy okazji pytalem o koszt serwisu 2.0 benzyny i Co ciekawe rozbieznosci w cenach 1 przegladu sa bardzo duze.
Np.
1) Opole: 1100-1200 zl
2) wroclaw jaremko: 950 zl
3) tarnowskie gory: 750 zl
Wszystkie ceny dosycza podstawowego przegladu po 1 roku z wymiana oleju i oczywiscie przegladu blach.
Z innego forum... ceny w tym najtanszym na poziomie cen przegladu Octavii czy Superba po 30kkm
Szkoda, ze Mazdy 6 nie ma w wersji AWD.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicrofthttp://www.youtube.com/watch?v=SZMjbmlYSRM
Ciekawie w Mazdzie ten automat dziala. Najpierw zaswieca sie ikonka wyzszego biegu, a za pol sekundy obrotomierz zjezdza w dol i zaczyna ciagnac na tym biegu.
Przy okazji pytalem o koszt serwisu 2.0 benzyny i Co ciekawe rozbieznosci w cenach 1 przegladu sa bardzo duze.
Np.
1) Opole: 1100-1200 zl
2) wroclaw jaremko: 950 zl
3) tarnowskie gory: 750 zl
Wszystkie ceny dosycza podstawowego przegladu po 1 roku z wymiana oleju i oczywiscie przegladu blach.
Z innego forum... ceny w tym najtanszym na poziomie cen przegladu Octavii czy Superba po 30kkm
Szkoda, ze Mazdy 6 nie ma w wersji AWD.
Niestety od Japońskich aut odstraszają mnie koszty serwisowania.
Miałem 6 lat Toyotę Yaris 2 - pierdoły, które w Skodzie kosztują grosze w Toyocie kosztowały x krotność. Do dzisiaj wspominam moment, w którym przestałem korzystać z ASO - za wymianę przednich tarcz i klocków chcieli mi policzyć coś w okolicach 1500zł ... zrobiłem w jakimś nieautoryzowanym zakładzie na częściach Lukasa (średnia+ półka) za 650 zł."Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Panoramixza wymianę przednich tarcz i klocków chcieli mi policzyć coś w okolicach 1500zł
zapewniam cię, że koszt jest porównywalny :roll:
Mazda jest naprawdę dobrym rozwiązaniemprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
A mnie ciagle ciekawi fakt, czy kosmiczna skrzynia Mazdy, to nie jest dalej CVT jak w Subaru ?? Audi juz pokazalo, ze softem mozna nauczyc skrzynie jezdzic jak zwykly tiptronik nie bedac nim.
Co do kosztow serwisu, to MisiekWAW w swoim temacie doskonale opisuje, ile i co kosztuje w serwisie i poza serwisem Mazdy :idea:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paweł2znajomy ma Mazde 6 2.0 165 zrobil narazie 7kkm sr spalanie 7.2 przy spokojnej jezdzie w granicach 80 km/h spalanie wynosi 4.2!
A normalna trasa z predkosciami 120-130 6.3-6.5 jak dla mnie to jest alternatywa i to wielka dla Superba ze o O3 nie wspomne :wink:
Przy 120-130 mam 7.5, średnie - jak widać w podpisie.
Myślałem o maździe, ale cena była wywalona w kosmos. Poza tym ciekawe, jak wygląda kwestia elastyczności silnika.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Basik_marlej108 ja tam wole trzymać się zasady, że nie kupuje się aut na F (francuskie, Ford :P ) i choćby świecił się złotem i nie wiem jak fajnie wyglądał to nie kupię tego. Wyglądem się nie jeździ. Może jestem stereotypowy, ale dobrze mi z tym i nie mam zamiaru tego zmieniać. Chyba, że peugeot zrobi 508RS :szeroki_usmiech to może kiedyś kupie.
A pod domem obok nas sąsiad parkuje też wypasioną 607 w jasnych skórach i drewnie. Oj, piękny samochód.
Sam mam słabość do vw, teraz mam octę. Ale jak widać obiegowe opinie o złych autach na F są tyle warte co .... Np taki C4 picasso, świetne auto rodzinne z dobrym, bezawaryjnym i nie wysilonym silnikiem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez himiAle jak widać obiegowe opinie o złych autach na F są tyle warte co ....
Komentarz
-
-
[quote]A te silniki sa naprawde super chrzanic ten caly downzing
znajomy ma Mazde 6 2.0 165 zrobil narazie 7kkm sr spalanie 7.2 przy spokojnej jezdzie w granicach 80 km/h spalanie wynosi 4.2!
A normalna trasa z predkosciami 120-130 6.3-6.5 jak dla mnie to jest alternatywa i to wielka dla Superba ze o O3 nie wspomne
___________[/quote
Te silniki sa wolnossace i zasilane wtryskiem bezposrednim. Z takimi konfiguracjami polegly takie firmy jak Mitsubishi,Toyota i Audi.
Ciekawe jak bedzie fukcjonowac to w Mazdzie :?:
Ale poza tym...3 i 6 sa wizualnieTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PrekompilatorZamieszczone przez paweł2znajomy ma Mazde 6 2.0 165 zrobil narazie 7kkm sr spalanie 7.2 przy spokojnej jezdzie w granicach 80 km/h spalanie wynosi 4.2!
A normalna trasa z predkosciami 120-130 6.3-6.5 jak dla mnie to jest alternatywa i to wielka dla Superba ze o O3 nie wspomne :wink:
Przy 120-130 mam 7.5, średnie - jak widać w podpisie.
Myślałem o maździe, ale cena była wywalona w kosmos. Poza tym ciekawe, jak wygląda kwestia elastyczności silnika.
Spalanie srednie tylko z miasta miala 11l
Wielki plus to wyglad zewnetrzy + wnetrze 8)Black magic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg505Jezdzilem taka 6tka w kombi z 2.0 pod maska, w porownaniu do 1.8tsi mialem wrazenie ze to wogole nie jedzie
Spalanie srednie tylko z miasta miala 11lTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBCytat:
Moze i ''nie jedzie''...ale do celu ''dojedzie''...na 100%
Oj złośliwość czuje :diabelski_usmiechOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez himiZamieszczone przez Basik_marlej108 ja tam wole trzymać się zasady, że nie kupuje się aut na F (francuskie, Ford :P ) i choćby świecił się złotem i nie wiem jak fajnie wyglądał to nie kupię tego. Wyglądem się nie jeździ. Może jestem stereotypowy, ale dobrze mi z tym i nie mam zamiaru tego zmieniać. Chyba, że peugeot zrobi 508RS :szeroki_usmiech to może kiedyś kupie.
A pod domem obok nas sąsiad parkuje też wypasioną 607 w jasnych skórach i drewnie. Oj, piękny samochód.
Sam mam słabość do vw, teraz mam octę. Ale jak widać obiegowe opinie o złych autach na F są tyle warte co .... Np taki C4 picasso, świetne auto rodzinne z dobrym, bezawaryjnym i nie wysilonym silnikiem.
Komentarz
-
Komentarz